Emőke bemutatása, magyarázat, hogy miért szorulnak segítségre, igazoló dokumentumok, friss hírek
KEDVES LÁTOGATÓ

Elsősorban elnézést kérünk a hosszas időn keresztül tartó információ hiány miatt. Az édesapától, Ágoston Bélától már egy ideje megkaptuk a számlakivonatokat, dokumentumokat. A mai világ betegsége, az állandó rohanás miatt csak most tesszük közzé. Kaptunk az üzenőfalon bejegyzéseket, hogy szeretnék az emberek látni mi történt a pénzel, hogy van Emőke stb.
Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy Emőke jó egészségi állapotnak örvend, de sajnos még nincs vége számára a kálváriának, újabb és újabb műtétek várnak rá az elkövetkezendő években. A lényeg, hogy az összefogásnak köszönhetően sikerült megmenteni a kislány életét. Ez jó érzéssel tölt el bennünket és mindenkit, aki valamilyen módon segített a nemes célban.
Most mégegyszer elnézésüket kérjük, hogy ennyi időt kellett várni az információkra. Néhány igazoló dokumentum kerül fel ezúttal az oldalra valamint frissebb képek Emőkéről.

Tisztelettel: Sófalvi Lajos és Máthé László


DOKUMENTUMOK

 OPERÁCIÓ UTÁNI KÉPEK EMŐKÉRŐLJANUÁR 10-ÉN EMŐKE HAZAÉRKEZETT

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy barátunk Ágoston Béla kislányának életmentő műtétjéhez próbáljunk meg anyagi támogatást gyűjteni. Mint egyszerű emberek, nem tudunk számottevő anyagi segítséggel hozzájárulni Emőke műtétjéhez, de úgy gondoltuk ha elég sokan összefogunk akkor sok kicsi sokra megy alapon talán csodákra is képesek lehetünk.
Emőke másfél éves, szívkamrabillentyűje nem működik megfelelőképpen. A kislány szülei október 10-én vették észre, hogy gyerekük szédül, egyensúlyzavarai vannak. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy helyzete nagyon súlyos és mielőbb orvosi beavatkozásra van szüksége, ellenkező esetben 1-2 hónap alatt a betegség végzetes lehet számára. A család december 3-án utazik Budapestre ahol az Országos Kardiológiai Intézetben vizsgálják meg a kislányt és ott döntik el, az eredmények függvényében, hogy mikor kerülhet sor a műtétre. A vizsgálatok, a műtét és az utókezelések költségei egyelőre nem ismertek, de szakértők szerint több millió forintra rúghat. A kétgyerekes családnak nincs lehetősége ennyi pénzt előteremteni, ezért kérjük magán és jogi személyek anyagi támogatását.

Gyűjtő dobozok vannak kihelyezve a következő üzletekben:
 • Szuper üzletek
 • Merkúr áruház
 • Uri Turi (régi tejgyár mellett)
 • Kristály üzlet
  Az elérhetőségek, pénzátutalási lehetőségek az Elérhetőségek menüpont alatt találhatók.
 •  
  Az Amerikai Egyesült Államokban is létrehoztak weboldalt Emőke segítségére
  Emőke's site in english
  » Emoke's Hope «
  Duna TV - beszélgetés Ágoston Bélával a műtét után + Győzike támogatása - » MEGNÉZEM «
  (7.50 percnél kezdődik a beszélgetés)
  Duna TV - összeállítás és beszélgetés a studióban Ágoston Bélával - » MEGNÉZEM «
  (az összeállítás a rövid híradó után látható, kb. 10 percnyire a műsor kezdetétől)
   

  HÍREK EMŐKE HELYZETÉRŐL

  Janurár 10.
  Ma, azaz január 10-én Emőke hazaérkezett.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Janurár 7.
  Most kaptuk a hírt, hogy szerdán (január 9-én) kiengedik Emőkét a korházból.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  December 21.
  Eltelt egy hét és nem jelentkeztünk új hírekkel. Mielőtt bárki a szemünkre hányná felhozzuk mentségünkre, hogy nem akartuk elsietni az örvendezést. Sajnos az idő minket igazolt. Emőkének újabb orvosi beavatkozásra van szüksége amit december 21-dikén végre is hajtanak. Szívritmusa nem normalizálódott ezért pacemaker-t ültetnek be a hasfalába. Ez újabb költségekkel jár. A család eredetileg csak azért fordult az emberekhez segítségért, hogy kislányuk esélyt kapjon, beültethessék a szívbillentyűt. Nem számoltak azzal, hogy ilyen rövid időn belül újabb beavatkozásra lesz szükség. Maga a műtét közel sem olyan veszélyes mint az első, de az altatással óriási kockázatnak lesz kitéve Emőke. Mint már említettük sajnos már a vizsgálatok idején is kritikus állapotba került az altatások alatt, és most újra szembe kell néznie ezzel a veszéllyel.
  Az Ágoston család köszöni szépen minden adakozónak az eddigi áldozathozatalt azt, hogy megadatott az esély Emőkének, és kellemes ünnepeket kívánnak mindenkinek. Szerették volna lezártnak tekinteni az adománygyűjtést, de harcuknak még nincs vége ezért továbbra is nyitottak maradnak a számlák.
  Az édesapa itthon tartózkodik, hogy nagyobbik lányával tölthesse a Karácsonyt, ezért jelenleg a romániai telefonszámon érhető el.

  Ha maradt még valakinek az ünnepi bevásárlások után is pénze amit Emőke harcának támogatására tud szánni, akkor az elérhetőségek menüpont alatt megtalálható számlaszámokra utalhatja adományát, vagy a Merkúr áruházban valamint a Szuper és Kristály üzletekben elhelyezett urnákba is bedobhatja.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - December 14.
  A legújabb hírek szerint Emőke nagyon meg akar már szabadulni a reá csatlakoztatott gépektől. Megjött az életkedve és nagyon temperamentumos lévén nem szívesen tűri meg a sok vezetéket. Állapota normálisnak mondható egy ilyen műtét után és ma már megpróbálták lekapcsolni róla a gépeket, de egyelőre ez még nem hajtható végre, annyira még nem stabil a helyzete. Altatni kell őt folyamatosan, hogy nehogy akaratlanul kárt okozzon magában. A szülők kissé megnyugodtak, de még mindig nem merik teljességében átadni magukat az öröm érzésének, hiszen bármikor léphetnek fel komplikációk a műtét utáni napokban. Bebizonyosodott, hogy Emőkének erős az élethez való ragaszkodása és kicsi szíve is megtette a tőle telhetőt, kibírta a műtétet. Sajnos az Ágoston család kálváriájának még koránt sincs vége, hiszen a legjobb esetben is szükség lesz újabb műtétekre mivel a beültetett billentyű nem növekedik a kislánnyal együtt... de az már a jövő és ha arra kerül sor azt jelenti, hogy "az első csatát megnyertük", ahogy azt az altató orvosa mondta az operáció után.
  A családhoz hasonlóan mi sem akarjuk elsietni az örömujjongást, de bizunk abban, hogy ha a mai morálisan romlott világban ennyi embert összefogásra tudott ösztönözni egy pici szív, akkor áldozathozatalunk nem lesz hiábavaló és megnyerjük a "háborút" is.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - December 12 - 14.54
  LEGÚJABB INFO: KIJÖTTEK A MŰTŐBŐL. IDÁIG MINDEN RENDBEN VAN.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - December 12.
  Megerősítették az információt. Emőkét ma műtik, vagyis elgondolásunk szerint folyamatban van. Várunk, bízunk az orvosok szaktudásában, a kislány élethez való ragaszkodásában, az Isteni gondviselésben......szorítunk és imádkozunk Emőkéért
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - December 12.
  Sorsdöntő napok következnek Emőke életében. Ma vagy legkésőbb holnap műtik meg. Az orvosok szerint Emőke állapota annyira kritikus, hogy minden altatás veszélyes lehet életére, ezért már az utóbbi két vizsgálat is felért egy-egy műtéttel. A kislány szívébe egy, a szükségesnél kisebb szívbillentyűt fognak beültetni, mivel a megfelelő méretű billentyűvel nem rendelkezik az intézet. A műtét nagyon komplikált lesz, de az orvosi intézet technikailag fel van készülve rá, ha nem így lenne az orvosok állítása szerint nem is vállalták volna el a beavatkozást. Az optimális esetben kb. 5 órás műtét folyamán a gyerek szervezetének éltető funkcióit gépek biztosítják, és ha komplikációktól mentes lesz az orvosi beavatkozás, akkor is csak napok múlva lehet majd kijelenteni, hogy sikeres volt-e.

  Nehéz így szárazon adni hírt erről az eseményről, de sajnos nem tehetünk egyebet mint várunk, bízunk az orvosok szaktudásában, a kislány élethez való ragaszkodásában, az Isteni gondviselésben......szorítunk és imádkozunk Emőkéért, azért, hogy a sikeres összefogás jelképeként ez a kislány újra olyan vidáman játszhasson testvérével mint a fotókon, újra boldogságot lophasson mosolyával szülei arcára, és egyben a mienkre is.......hiszen egy kicsit a mienk is...a mi Emőkénk.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - December 11.
  Emőke hétfőre (2007.12.10) előírt utolsó vizsgálatát mára, keddre halasztották sürgősebb esetek miatt, de nagyon jó hír, hogy a Gyermekmentő Szolgálat a műtéthez szükséges összeg jelentős részét átvállalta. Most már mindkét szülő elérhető külön magyarországi telefonszámokon is: Ágoston Béla új száma: 06702962944
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - December 7.
  A mai katéteres vizsgálat eredményei megerősítették, hogy nagyon sürgős a műtét és ha a hétfői "ultrahangos-nyeletős" vizsgálat is jó eredményeket ad akkor jövő héten végre is hajtják az orvosi beavatkozást. Jó hír, hogy a 4-5 millió forintos műtétre már összegyűlt több mint 3 millió.
  Köszönjük mindenkinek az eddigi és jövőbeni hozzájárulását. Bízunk abban hogy összegyűl a végösszeg és rajtunk nem fog múlni Emőke élete. Igazi karácsonyi ajándék lenne az Ágoston családnak.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - December 7.
  Sajnos az orvosok szerint még mindig nem biztos, hogy "érdemes"-e a műtétet elvégezni. A december 7-i eredmények sorsdöntő fontosságúak Emőke számára. Az édesapa elmondása szerint az eddigi magyarországi orvosi vizsgálat 500.000 Ft-ba került, a műtét pedig (ha vállalják az orvosok) 4-5 millió forintba fog kerülni.
  Reméljük következő alkalommal már biztatóbb hírekről számolhatunk be.
  -
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  KÉPEK EMŐKÉRŐL

     ORVOSI ZÁRÓJELENTÉSEK MAGYAR ÉS ROMÁN NYELVEN. KATTINTÁSRA ELŐREUGRÓ ABLAKBAN TEKINTHETIK MEG     Az oldal az első 2 nap látogatottságát nem mérte. 92 látogató eddig - ebbõl 2 ma